Asszertivitás az ügyfélszolgálatban

A TRÉNING CÉLJA
Az ügyfélszolgálati munkatársak konstruktívan érdekérvényesítő, ugyanakkor az ügyfél igényeit maximálisan szem előtt tartó, s azt egyidejűleg kiszolgáló attitűdjének elsajátítása. Amellett, hogy az ügyfélkiszolgálás színvonala nem csökken, hanem javul, az ügyfélszolgálati munkatárs mentálhigiénéje is védve van, hiszen az asszertív attitűd és technikák ezt lehetővé teszik.


GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
Közismert tény, hogy az ügyfélszolgálatban – akár front, akár back munkatársakról is legyen szó – nagy mértékű a fluktuáció, mivel az ügyfélszolgálat mint műfaj érzelmileg és mentálisan igen megterhelő tevékenységi forma. 
Manapság azonban a gazdasági körülmények miatt kevés munkatárs engedheti meg magának, hogy gyakran váltson munkahelyet, s ezzel párhuzamosan a munkáltatónak is kifizetődőbb, ha munkatársait meg tudja tartani. 
Ehhez tud segítséget nyújtani az asszertív attitűd elsajátítása az ügyfélszolgálati tevékenységben, mivel helyesen alkalmazva az asszertivitás önmagában egy mentálhigiénét védő, ugyanakkor a kölcsönösen előnyös, nyertes-nyertes helyzetmegoldások módszercsomagja.

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI
Ügyfélcentrikusság, indulatmentesség, problémamegoldás, nehéz helyzetek - konfliktuskezelés, stresszkezelés, hitelesség, szimpátianyerés, jogérvényesítés, megelőzés, asszertív technikák, differenciált kommunikáció. 

v2.00