Szoftvertámogatás a projektmenedzsmentben

A TRÉNING CÉLJA
A projektmenedzsment soft, emberi tényezőin túl egy-egy bonyolultabb projekt sikerének alapfeltétele a hatékony támogató eszköz készségszintű használata. A tréningen a Microsoft Projekt szoftver felhasználói szintű elsajátítása és a mindennapi munkában történő alkalmazása a cél.


GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
A projektek tervezése, és a folyamatos változások lekövetése menet közben elképesztően sok energiát vehet el a vezetőtől, ha nem korszerű eszközök segítségével dolgozik.
Programunkon a résztvevők olyan projektirányítási sémát sajátítanak el, amellyel minden típusú projekt átláthatóvá és jól menedzselhetővé válik számukra. A saját munkájukból hozott példán, az MS Projekt programot lépésről lépésre megismerve a tréning alatt elkészítenek egy komplett projekt tervet az általuk hozott laptopokon. A program végére a szoftver sorvezetőjét és paramétereit használva a fejekben kész struktúra áll össze a sikeres projekt lépéseiről és az azokhoz kötődő tervezési és nyilvántartási módszerekről, ami lehetővé teszi, hogy a továbbiakban ezek kidolgozására már ne kelljen időt és energiát áldoznia a vezetőnek.
A program feltételezi az alapvető projektvezetési alapismeretek meglétét. Amennyiben ez bizonytalan, úgy 1 napos elméleti képzést javaslunk a tréning előtti időszakban.

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI
Felhasználói szintű MS Projekt ismeretek a projekt elindításától a lezárásáig, célorientált tervezés, strukturált gondolkodás, analitikus és globális megközelítés egyensúlya, a projekt szakaszainak ismerete, sikerkritériumok meghatározása, csoportos döntések támogatása, időgazdálkodás, keretek meghatározása, kockázatelemzés, prioritások meghatározása, dokumentációs fegyelem.

v2.00