Értekezletvezetés, Facilitáció, Mediáció

A TRÉNING CÉLJA
A munkahelyi értekezletek hatékonyságának növelése vezetői készségfejlesztés illetve értekezletvezetési technikák elsajátításával.

GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
Egyszerre sokan dolgozni valamin az eredményt eloszthatja vagy megszorozhatja a tagok számával. Felkészültség kérdése.
Az „értekezlet”, vagy „meeting” a legtöbb cégnél az időrablás szinonimája a munkatársak között. Hosszú, unalmas, és általában kevéssé hatékony, ahol a résztvevők gyakran a túlélésre játszanak telefonjuk és/vagy laptopjuk segítségével.
Számunkra ugyanezek a fogalmak inkább tömör tájékoztatást, gyorsított információgyűjtést, és csoportos feldolgozást, döntéshozatalt fednek. Ehhez szükséges a jó előkészítés, a tudatos és hatékony folyamatirányítás, végül pedig a következetes utánkövetés. Mindehhez nem árt, ha a vezető/moderátor jártas kommunikációs és technikai szinten a csoportirányításban, valamint kicsit a csoportdinamikában, hogy eredményesen tudjon facilitálni illetve blokkolni. Ebben segítünk a programon gyakorlati helyzetek mentén.

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI
Az értekezlet céljának meghatározása, tudatos felkészülés, időkeretek meghatározása és betartása, témakijelölés, irányítási technikák, hatékony kommunikáció, ellenállások és nehéz emberek kezelése, csoportos döntéshozatal, delegálás, akciótervezés.

v2.00