Train the trainer

A TRÉNING CÉLJA
Olyan szakmailag és személyiségükben is jól felkészített trénerek képzése, akik képesek egyszerre magas szinten átadni programjuk tartalmi anyagát és közben hatékonyan dolgozni a csoportdinamikával.

GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
Mindenki másképpen tréner, mint ahogy mindenki másképpen öltözködik vagy jár. Ha a tréner önazonos tud lenni a szerepében, komfortosan érzi magát a csoportban, akkor munkája felszabadult és kreatív lesz, míg fellépése stabil és határozott.
Azonban öltözködni és járni is meg kellett tanulnunk, és elég kemény munka volt annak idején...
Ahhoz, hogy egy tréner identitása kiforrott legyen, az önismereti alapoktól kell indítani, hogy megismerje és elfogadja magát, és így már maradjon energiája kifelé, másokra figyelni. Emellett, mint minden szakmánál, itt is meg kell tanulni az alapokat, legyen szó egy program időtervezéséről vagy éppen az ellenállások kezeléséről.
Mivel mélyen hiszünk az önismeretben és a csoportdinamikában, trénerképzéseinket mindig pszichológus kollégák vezetik, sokéves csoportvezetési gyakorlattal.
A programot egyaránt ajánljuk kezdő és már rutinos kollégáknak, mert saját megközelítésünknek megfelelően mi is mindig az adott célcsoportra fejlesztjük ki aktuális programjainkat. Ezt a szemléletet kívánjuk a képzésen is átadni.

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI
Önismeret, tréningfejlesztés, szakmai felkészülés, tréningszervezés, technikai feltételek, csoportdinamika, tesztek és hallgatói anyagok, tréning módszertan, speciális csoportmunka, hangulati elemek, utánkövetés, dokumentáció.


      

v2.00