Célmeghatározás és Önmotiváció

A TRÉNING CÉLJA
Saját erőforrásaink, lehetőségeink és a múltunk ismeretében, változatos módszerek segítségével megalkotni a számunkra legmegfelelőbb, folyamatosan reális húzóerőt jelentő jövőképet, amely belső motivátorként jelentősen növeli a teljesítményünket, és javítja közérzetünket.

GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
Ha megértjük, hogy képesek vagyunk az életünk majdnem minden részének alakulását a befolyásunk alá vonni, hiszen a változás épp úgy, mint a stagnálás elsősorban tőlünk függ, óriási energiák szabadulhatnak fel bennünk. Ilyenkor a tudatunkat, érzéseinket és cselekedeteinket egy irányba állítjuk, és a korábban megoldhatatlannak tűnő feladatok és akadályok feloldódnak lendületünk dinamizmusában. 
Az erő a céljainkban van. Eredményeinket 80%-ban a ”miért”, és csak 20%-ban a ”hogyan” határozza meg. A 
Gordius módszer megközelítésében nem létezik lusta ember, csak motiválatlan, aki rosszul definiálta a saját rövid-, közép-és hosszú távú céljait, valamint a tevékenységeit nem a saját fontossági sorrendjében végzi. 
Össze kell gyűjteni tehát az erőforrásainkat, feltérképezni múltbeli sikereinket, jelenlegi lehetőségeinket, és ez alapján megtervezni az előttünk álló céljainkat.  

„Ha nem tudjuk, melyik kikötőbe tartunk, egyik szél sem jó igazán a vitorlánkba és csak sodródunk a vízen.”

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI
Saját erőforrások kiaknázása, személyes értékek, önismeret, én-erők, letisztult értékrendszer a munka világában, önismeret, sikerorientáció, attitűd és motiváció, rövid-, közép- és hosszú távú célkitűzés és követés, vágyak és félelmek, egyéni akciótervek.


 

v2.00