Kiégés a mindennapokban

A TRÉNING CÉLJA
A résztvevők felrázása a mindennapi tevékenységek okozta fásultságból, feltöltésük energiával és motivációval, hogy a munka ismét örömforrás legyen a számukra. Időben felismerjék és megelőzzék az esetleges önromboló hatású folyamatokat!

GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
Nem elég az eszközöket csak használni, néha karban is kell tartani azokat. Nincs ez máshogy velünk sem!  
A hétköznapok sora, az ismétlődő munkafolyamatok lassan felőrlik lelkesedésünket, motivációnkat. A szabadidős tevékenységek egy darabig fel tudnak tölteni bennünket energiával, ám elérkezhet az az idő, mikor ez már kevés a regenerációhoz. 
Ahhoz, hogy ismét újult erővel tudjuk végezni feladatainkat, a munkánkra kell új szemszögből tekinteni. Fel kell frissíteni azokat az elemeket, amelyek örömet okoznak, leporolni, hogy miért fontos számunkra, miért választottuk, mit szeretünk benne. Új célokat kell kitűzni magunk elé, amelyek elég vonzóak ahhoz, hogy küzdjünk értük.
Mivel saját munkánk eszköze mi magunk vagyunk, időt kell szánni személyiségünk gondozására is. Egy afrikai törzs szerint, ha túl gyorsan halad a testünk, a lelkünk lemarad. Ilyenkor le kell ülni, és megvárni, különben elveszíthetjük. A mindennapi rohanás és rutin pont ugyanígy teheti „lelketlenné” munkánkat. Ilyenkor össze kell gyűjteni az erőforrásainkat, és mobilizálni azokat, hogy hosszú távon eredményesek és kiegyensúlyozottak maradjunk az életnek ezen a fontos területén.

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI
Kiégés felismerése és megelőzése, hatékonyabb énerők, differenciált megküzdés a stresszel, stresszoldó technikák, tudatosabb életvezetés, sikerorientáció, célkitűzés és -követés, új szempontok az életvitelhez és a munkához.

v2.00