Változásmenedzsment

A TRÉNING CÉLJA
A résztvevők megismerjék és megértsék a változások természetét, az emberi és szervezeti reakciókat ezekben a helyzetekben, hogy fel tudjanak készülni azokra, és kezelni tudják adott esetben. Így képessé válnak megtervezni és végigvinni sikeres változásokat a szervezetben, illetve a lehető legkonstruktívabban megélni azokat.


A GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS

Ma már csak a változás állandó. 
A gazdasági környezet és a piaci feltételek folyamatosan változásokat generálnak, ami a szervezeteket, és ezáltal a csoportokat, embereket sokféle szinten érinti. Lehet ezt rettentő teherként és elviselhetetlen tényként kezelni, vagy lehetőségként, alkotási területként értékelni.
Gordius Csoport úgy tapasztalta, hogy az érzelmi hozzáállás nagyban függ az idevágó ismeret és tapasztalat mennyiségétől és minőségétől. Ha tudjuk, hogy mi, miért és hogyan történik egy szervezeti változás során, akkor inkább részt veszünk benne, mint csak félelemből és bizonytalanságból hátráltatjuk. 
Vezetőknek manapság már elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek a változásmenedzsment fogalmaival és technikáival, hiszen munkájuk jelentős részét képezi a kisebb-nagyobb változások levezetése. 

Akiket érint, ott pedig rendkívül fontos, hogy értsék és ismerjék a folyamatokat, hogy ne egy bizonytalan és kezelhetetlen helyzetként éljék meg a változásokat, amik mintegy rajtuk kívül, mégis az ő életüket befolyásolva történnek.

A PROGRAM FÓKUSZPONTJAI

A változási okok meghatározása, változástervezés, körülmények és várható reakciók szisztematikus feltérképezése, lehetséges veszélyekre való felkészülés, a változás szereplőinek meghatározása, a változási szakaszok és azok levezetése, a fellépő ellenállások felismerése és kezelése, az elért eredmények intézményesítése. 

v2.00