Szervezetfejlesztés

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS CÉLJA
A szervezet tudatos formálása a tulajdonosi/vezetői elképzeléseknek megfelelően, a munkatársi ötletek és igények felhasználásával. Indíttatása lehet problémaközpontú vagy fejlődésközpontú.

GORDIUS MEGKÖZELÍTÉS
A szervezetek nőnek vagy csökkennek, szélesítik vagy szűkítik tevékenységi körüket, partnerkörüket, költöznek, rendszereket vezetnek be…közben kialakul egyfajta norma- és szabályrendszer, aminek a mentén élik a mindennapjaikat, amilyen hangnemet használnak egymással a munkatársak, ahogy elvárásokat támasztanak és jutalmaznak a vezetők. 
Mindez megtörténik. A kérdés az, hogy vajon mennyire kontrollált mindez? Kihozza-e a cég a maximumot ezekből a helyzetekből? És közben jól érzik-e magukat a szervezet tagjai, motiváltak maradnak-e? Tehát tudatosan történik, vagy csak sodródás időnkénti kontrollpontok mellett?
Egy szervezetfejlesztési folyamat hatalmas tanulási lehetőség, beavatkozási vagy terelési iránymutatás és kemény tükör a vezetőség számára sikerek és változtatandók terén egyaránt.
A szervezetfejlesztés lehet az általános helyzetkép alkotástól a lézerfókuszú problémafeltárásig bármilyen spektrumú, biztosan rengeteg hasznos információt feltár, ami a napi eredményességet befolyásolja.

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS FÓKUSZPONTJAI
Vezetői célkitűzés - szervezeti diagnózis – kérdőíves/interjú alapú felmérés – elemzés és közös feldolgozás – akciótervezés – megvalósítási támogatás.

v2.00