Képzési terv

Komplex képzési terv kidolgozása
Első lépésben kérdőívek, interjúk módszerével megtörténik a szervezet különböző szintjein a képzési igények felmérése. Az igények tükrében fejlesztési fókuszokat jelölünk ki, melyekhez célcsoportokat lehet rendelni.  Majd a fejlesztési célokhoz hozzárendeljük a leghatékonyabb tartalmat és módszert. Ezután ki lehet választani a külső/belső képzőcsoportot, akik a tényleges fejlesztést megvalósítják. 

A szervezetben meglévő egyéb HR folyamatok – kiválasztási rendszer, teljesítmény értékelő rendszer, karrier tervezés - szerves részeként kezeljük a képzési tervet, illetve ha a szervezet még nem rendelkezik ezekkel, akkor támogatjuk kialakításukat. 
A képzések hatékonyságának mérését, valamint a folyamat adminisztratív nyomon követését is a szervezettel közösen dolgozzuk ki, ahol erre igény van.


A képzési csoportok összeállítása fejlettségi szinteknek megfelelően
Már meglévő képzési tervek esetében a munka világában használt és jól bevált tesztek, módszerek segítségével kiválasztjuk és orientáljuk a résztvevőket, hogy melyik képzési tartalom és módszer szolgálja leginkább fejlődésüket. Így elkerülhetővé válnak a felesleges és időt rabló túlképzések, a tisztán formai részvételek és a fejlődési igény és motiváció devalválódása. Az így kialakított célcsoportok tudatos és tervszerű fejlesztési eredménye hosszabb távon mérhetővé is válhat.
 
v2.00